Khan u sjajnom meču pobijedio Algierija

Spektakl u New Yorku

Khan u sjajnom meču pobijedio Algierija

M. Šljivak

Britanski bokser Amir Khan odbranio je WBC Silver naslov u velter kategoriji. On je sinoć u New Yorku savladao Amerikanca Chrisa Algierija jednoglasnom odlukom sudija (115-113, 117-111 117-111).

Khan dobro ulazi u ovaj meč. S nekoliko kombinacija je uspio pogoditi Algierija, koji je međutim uspijevao da uzvrati s nekoliko jako dobrih udaraca. Ipak, Britanac je na otvaranju pokazao više, te mu je pripala prva runda.

Algieri je pokušavao da iskoristi veličinu, dok je Kahn brzinom pokušavao umoriti Amerikanca, te je protivnika uspijevao pogoditi, što mu je donosilo bodove, pa je i druga runda pripala Kahnu.

Američki bokser je prosto jurio Britanca po ringu. Brzina koju posjeduje Kahn mu je pravila dosta problema, pa je Algieri imao dosta promašaja. Ipak, treću rundu je Algieri odradio dosta dobro, a borba je bila jako tijesna.

Četvrta runda donosi dosta zanimljivu borbu. Kahn je radio dosta dobro serije, dok je Algieri ipak zadavao ozbiljnije udarce.  Algieri je nastavio da koristi veličinu. Konstantno je napadao Khana, tražio je završni udarac, dok je britanski bokser većinom radio serije udaraca u tijelo.

Khan se u šestoj rundi konačno vratio . Kao da je Algieri malo ostao bez daha, što je koristio Britanac da maksimalno pogađa kombinacije u tijelo Algierija. Kahnu je pripala ova runda, a sa odličnom borbom je nastavio i u sedmoj rundi, koja je bila gotovo precrtana prethodna.

Osma runda i dalje donosi izuzetnu borbu. Žestoke razmjene su viđene i u ovom dijelu meča, pa je finiš meča donio jako zanimljivu i posve neizvjesnu odluku za sudije.

Algieri je i dalje napadao Khana. Uzvraćao je Britanac, koji je u devetoj rundi zadao nekoliko odličnih udaraca prema Amerikancu. Nastavio je Khan pogađati i u 10. rundi. Algieri nije imao pravi odgovor, pa su ove runde vjerovatno odlučile pobjednika.

Priveo je Khan lagano ovaj meč kraju. Algieri nije imao mnogo šanse za eventualni nokaut, pa je britanski bokser zadržao titulu WBC Silver šampiona u velter kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.