Kickeri u glavnim ulogama

Pet utakmica odlučeno u posljednjim trenucima

Kickeri u glavnim ulogama

M. Maksimović

Ono što je obilježilo protekli vikend u NFL jesu utakmicu koje su odlučene u samoj završnici. A bilo je ukupno pet. Za sada su neporaženi Atlanta Falconsi, Arizona Cardinalsi i Houston Texansi.

Jedna od pet utakmica u kojoj smo pobjednika dobili u posljednjim sekundama je ona između Baltimore Ravensa i New England Patriotsa.Gosti su stalno bili za korak ispred, vodili su 13:0, 21:14, 27:21, 30:21, ali se Ravensi nisu predavali.

 

Četiri minute prije kraja Joe Flacco je pronašao Torreya Smitha za 28:30.Smith je odigrao odličnu utakmicu, osvojio je 127 yardi, imao je dva touchdowna.Ipak junak pobjede je bio kicker Justin Tucker. Ovaj rookie je pogodio field goal sa 27 yardi i to uz dosta sreće jer je lopta prošla par centimetara unutar zamišljenje linije pored desne stative. Bill Belichick je pokušao u gužvi uvjeriti sudije da to nije pogodak, ali nije uspio.

 

Joe Flacco je imao tri TD dodavanja, osvojio je 382 yarda uz jedno presječeno dodavanje.Tom Brady je imao tek jedno TD dodavanje, ali je osvojio 335 yardi.

 

Za razliku od Tuckera, kicker Miami Dolphinsa Dan Carpenter je bio neprecizan u produžetku duela između Miamija i NY Jetsa.Carpenter je promašio field goal sa udaljenosti od 48 yardi što je kaznio na drugoj strani Nick Folk za pobjedu Jetsa.

 

Svog junaka su imali Oakland Raidersi. To je kicker Sebastian Janikowski koji je prvo pogodio za izjednačenje 6:30 prije kraja, a onda i za pobjedu Raidersa 34:31.Gostima nije pomogao ni raspoloženi Ben Roethlisberger koji je uz 384 yarde podijelio 4 TD dodavanja.

 

New Orleans Saintsi su poraženi na svom terenu od Kansas City Chiefsa 24:27.Saintsi su imali 24:6 vodstvo pet i pol minuta prije kraja treće dionice.Do kraja utakmice nisu osvojili niti poena.Chiefsi su smanjivali zaostatak, a samo u posljednjoj četvrtini i produžetku Ryan Succop je realizirao četiri field goal udarca.Ukupno je čovjek u ovoj utakmici osvojio 19 poena.

 

Nevjerovatnu utakmicu su odigrali na LP Fieldu, Tennessee Titans i Detroit Lions.Nakon tri četvrtine vodila je domaća ekipa 20:16, a onda je stigla posljednja dionica u kojoj smo vidjeli po tri 

touchdowna.

 

Samo minutu i 16 sekundi prije kraja, Titansi su imali velikih 41:27, reklo bi se nedostižnih, ali se Lionsi nisu predavali. U svega 18 sekundi, Shaun Hill je sa dva TD dodavanja za Calvina Johnsona i Titusa Younga Lionsima osigurao produžetak. Veliki preokret gostiju je spriječio Rob Bironas koji je pogodio za slavlje Titansa 44:41 u produžetku.

 

Rezultati treće sedmice:

Baltimore Ravens - New England Patriots 31:30

Oakland Raiders - Pittsburgh Steelers 34:31

Miami Dolphins - New York Jets 20:23

Tennessee Titans - Detroit Lions 44:41

New Orleans Saints - Kansas City Chiefs 24:27

Dallas Cowboys - Tampa Bay Buccaneers 16:10

Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 17:22

Cleveland Browns - Buffalo Bills 14:24

Washington Redskins - Cincinnati Bengals 31:38

Chicago Bears - St. Louis Rams 23:6

Minnesota Vikings - San Francisco 49ers 24:13

San Diego Chargers - Atlanta Falcons 3:27

Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 27:6

Denver Broncos - Houston Texans 25:31

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.