KIK Sana novi prvak BiH u košarci u kolicima

Završena sezona za košarkaše u kolicima

KIK Sana novi prvak BiH u košarci u kolicima

A. Haznadarević

Zaostalom utakmicom poslijednjeg kola između KKI Bijeljina i 3K Sarajevo u kojoj su košarkaši 3K Sarajevo ostvarili pobjedu, rezultatom 67:57, završeno je 18. Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima. Titulu prvaka osvojili su košarkaši KIK Sana iz Sanskog Mosta koji su prvenstvo završili bez poraza, drugi su košarkaši KIK Una Sana iz Bihaća, a treći košarkaši 3K Sarajevo.

Klub košarke u kolicima 3K Sarajevo, ocjenjuje minulu sezonu kao uspješnu, jer je klub pored brojnih problema prije svega finansijskih uspio ostvariti kontinuitet u takmičenju i značajne rezultate, osvajanje 3. mjesta u Prvenstvu BiH, Plasman u polufinale Kup-a, kao i titiulu Prvaka regionalne lige i  2. mjesto na zvaničnom turniru IWBF Euroleague.

"Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u ovim teškim vremenima, lokalnoj zajednici, partnerima, sponzorima, navijačima i čestitam KIK Sani na osvojenoj tituli. Također veliko hvala i medijima koji su dali značajan doprinos u promociji sporta košarka u kolicima i omogućili da glas o sportistima sa invaliditetom dopre do šire javnosti. Da radimo dobar posao potvrdio je IWBF (International Wheelchair Basketball Federation) koji je u svom izvještaju naveo da je sarajevski turnir Euroleague bio jedan od najbolje organizovanih ove godine", istakao je predsjednik 3K Sarajevo Samir Fazlić, te nastavio:

"Nadamo se da će se u narednom periodu  i strukture vlasti uključuti u rješavanje problema sa kojima se susreću bh klubovi košarke u kolicima, te da će pronaći način da nam pomognu da opstanemo i dalje promoviramo svoje lokalne sredine i Bosni i Hercegovinu na međunarodnoj sceni! Također bih pozvao sve osobe sa invaliditetom, posebno mlade koje žele da se bave ovim sportom da nam se priključe i tako postanu dio jedne lijepe sportske priče, a mi ćemo učiniti sve da obezbijedimo adekvatne uslove za bavljenje ovim sportom", poručio je Fazlić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.