Kineskinje i Amerikanke u drugi krug sa najviše bodova

Pred početak drugog kruga

Kineskinje i Amerikanke u drugi krug sa najviše bodova

Na Svjetskom prvenstvu za odbojkašice završio je prvi krug takmičenja. Četiri selekcije iz četiri grupe izborile su prolaz dalje.

U nastavku takmičenja osam selekcija se našlo u grupi F. To su Hrvatska, Japan, Azerbejdžan, Belgija, Kina, Italija, Dominikanska Republika i Njemačka. Preostalih osam je u drugoj, grupi F. U tom društvu su Srbija, Holandija, Brazil, Kazahstan, Turska, USA, Bugarska i Rusija.

U grupi E najviše bodova ima Kina (8), slijede Italija sa sedam, Dominikanska Republika sa šest, odnosno četvrti Japan sa četiri boda. Belgija i Hrvatska imaju po tri, Azerbejdžan i Njemačka po dva.

Amerikanke najbolje stoje u grupi F sa devet bodova, Brazilke imaju osam. Ruskinje su treće sa šest, četvrta Srbija ima pet bodova. Od preostalih selekcija, Holandija i Bugarska su na tri boda, Turska je uhvatila dva, Kazahstan je bez bodova. 

Po tri najbolje selekcije gladat ćemo u trećem kkrugu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.