Kinesko čudo od djeteta očitalo lekciju velikom Ronnieju

Plasirao se u drugo kolo

Kinesko čudo od djeteta očitalo lekciju velikom Ronnieju

E. Čaušević

Yan Bingtao je priredio veliku senzaciju na Međunarodnom prvenstvu u snukeru jer je savladao Ronnieja O'Sullivana i tako se plasirao u drugo kolo.

Bingtao je mladi kineski snukeraš koji je oduševio svojim igrama, a vrhunac je doživio pobjedom protiv velikog O'Sullivana. Kinez je slavio u prvom kolu sa 6:1 i tako se lagano plasirao u drugo kolo Međunarodnog prvenstva. Zanimljivo je da Ronnie raketa nije uspio ubaciti kuglu u posljednja četiri frejma.

"Yan je igrao fenomenalno. Možda su u prošlosti samo Higins i Hendri odigrali tako protiv mene. Nisam napravio mnogo greški, ali promašio sam nekoliko kugli. Kao Yan bude ovako igrao u nastavku teško da će ga neko dobiti. Osvojiće mnogo turnira ukoliko nastavi konstantno igrati u ovoj formi", rekao je O'Sullivan nakon duela.

Bingtao je trenutno na 53. mjestu najboljih snukeraša svijeta, a tek nedavno je proslavio svoj 17. rođenda. Kineski igrač je nakon meča s legendom izjavio da nije ni sanjao da će tako dobro igrati.

"Igrao sam daleko bolje nego što sam očekivao. Znao sam da mogu svakoga dobiti ako budem miran i zreo. Naučio sam mnogo u prvoj profesionalnoj godini i to trebam iskoristit. Trebam biti konstantan i ne smijem dopustiti da dobijem nekog igrača iz TOP 10, a onda izgubim već u narednom kolu", rekao je Bingtao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi