Kinez Sun Yang zbog dopinga suspendovan tri mjeseca

Pao na doping testu

Kinez Sun Yang zbog dopinga suspendovan tri mjeseca

Svjetski prvak iz Barcelone na 400, 800 i 1.500 metara slobodno, zlatni iz Londona na 400 i 1.500 metara slobodno, Svjetski prvak iz Barcelone na 400, 800 i 1.500 metara slobodno, Kinez Sun Yang suspendovan je na tri mjeseca nakon što je pao na doping testu.

Yang je pao na doping pregledu na kineskom prvenstvu u maju, a bio je pozitivan na stimulans
trimetadizin kojeg je Svjetska antidoping agencija stavila na popis zabranjenih tvari ove godine. Yang se branio kako nije znao da uzima lijek koji je sadržavao zabranjenu supstanciju, no prihvatio je kaznu.

Dvostruki olimpijski pobjednik iz Londona, koji u Kini uživa status zvijezde, početkom mjeseca kažnjen sa sedam dana pritvora jer je vozio automobil bez vozačke dozvole i izazvao saobraćajnu nesreću. Pored osvojenih zlatnih medalja u Londonu i Barceloni, Yang ima i srebro na 200 slobodno te broncu u utrci štafeta 4x200 slobodno, također sa Olimpijade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.