Kipsang i Kiplagat pobjednici londonskog maratona

Maratoni u Londonu, Rotterdamu i Beču

Kipsang i Kiplagat pobjednici londonskog maratona

Svjetski rekorder Kenijac Wilson Kipsang i dvostruka svjetska prvakinja Kenijka Edna Kiplagat pobjednici su Londonskog maratona, jednog od šest maratona iz grupe World Marathon Majors.

Vlasnik svjetskog rekorda je pobijedio s rezultatom 2:04:29, ispred zemljaka Stanleyja Biwotta (2:04:55) i Etiopljanina Tsegayea Kebedea (2:06:30). U Londonu je nastupio olimpijski i svjetski prvak na 5.000 i 10.000 metara Britanac Mohamed Farah, koji je bio osmi. U ženskoj konkurenciji je slavila dvostruka svjetska prvakinja Kenijka Edna Kiplagat, ispred Florence Kiplagat (2:20:24) i Etiopljanke Tirunesh Dibabi (2:20:35).

U Evropi su danas održana još dva velika maratona. U Rotterdamu je pobijedio bivši svjetski prvak na 5.000 metara i vlasnik olimpijskog srebra iz Pekinga 2008. Kenijac Eliud Kipchoge (2 h 04:27), dok je u Beču s rekordom staze slavio Etiopljanin Getu Feleke (2 h 05:41).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.