Kittel najbrži u drugoj etapi Gira d'Italia
Foto:EPA

Slavio u grupnom sprintu

Kittel najbrži u drugoj etapi Gira d'Italia

S. Bošković

Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) slavio je na drugoj etapi Gira d' Italia voženoj između Arnhema i Nijmegena. 

Etapa duga 190 kilometara završila je grupnim sprintom u kojem se najbolje snašao Kittel, te je slavio s vremenom od 4 sata, 38 minuta i 31 sekundu. Drugi je završio Arnaud Demara (FDJ), a do treće pozicije je došao Sascha Modolo, vozač Lampra-Meride. 

Nakon velike pobjede njemački biciklista je izjavio da je sretan, te je veliku zaslugu za današnju pripisao svojim timskim kolegama: 

"Sretan sam. Jučer sam na hronometru dokazao da sam u dobroj formi. Današnji finiš je bio težak, ali sam ostao uz svoje suvozače. Oni su odradili odličan posao, postavili su me u dobroj poziciju za sprint, a ja sam odradio ostalo. Bila je sjajno atmosfera na utrci i veoma odličan dan", izjavio je Kittel. 

Tom Dumouiln, pobjednik jučerašnjeg hronometra, sačuvao je rozu majicu, te je vodeći u ukupnom poretku s vremenom od 4:49:34. Drugi je Slovenac Primož Roglič, a treći današnji pobjednik Marcel Kittel. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi