Kittelu još jedna sprinterska etapa

Tri etape dvije pobjede Kittela

Kittelu još jedna sprinterska etapa

Nakon što je slavio u uvodnoj etapi Tour de Francea, Nijemac Marcel Kittel pobjednik je i treće dionice najprestižnije biciklističke utrke na svijetu.

Kittel je 155 kilometara dugačku dionicu od Cambridgea do London prošao za tri sata, 38 minuta i 30 sekundi pobijedivši u završnom sprintu Slovaka Petera Sagana i Australca Marka Renshawa. Ovo je bila posljednja od tri etape koje su vožene u Engleskoj, ujedno i najravnije od prve tri. Kako se i moglo očekivati ova etapa je bila rezervisana za sprintere a Nijemac Kittel je potvrdio kako je jedan od najboljih. Svoju priliku je tražio Peter Sagan, ali nije mogao pored Kittela proći. U ukupnom poretku vodi Talijan Vincenzo Nibali s dvije sekunde boljim vremenom od Sagana i Švicarca Michaela Albasinija

Rezutati treće etape:
1. Marcel Kittel (Njem / Giant) 3:38:30
2. Peter Sagan (Slk / Cannondale)
3. Mark Renshaw (Aus / Omega Pharma - Quick-Step)
4. Bryan Coquard (Fra / Europcar)
5. Alexander Kristoff (Nor / Katusha) svi isto vrijeme...

Ukupni poredak:
1. Vincenzo Nibali (Ita / Astana) 13:31:13
2. Peter Sagan (Slk / Cannondale) +0:02
3. Michael Albasini (Švi / Orica)
4. Greg Van Avermaet (Bel / BMC Racing)
5. Chris Froome (VB / Team Sky) isto vrijeme...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.