Kličko dobio priliku za revanš protiv Joshue

Dvojica boksera ponovo u ringu

Kličko dobio priliku za revanš protiv Joshue

D. Rakanović

Međunarodna bokserka federacija (IBF) dozvolila je Vladimiru Kličku revanš sa Anthonyjem Joshuom.

Izazivač svjetskog šampiona u teškoj kategoriji trebao je biti Kubrat Pulev, ali je IBF dozvolio Joshui revanš sa Kličkom ukoliko se borba održi prije 2. decembra. Pulev je pristao da se bori protiv pobjednika. 

Podsjetimo, prije mjesec dana Joshua je u 11. rundi nokautirao Klička u spektakularnom meču održanom na londonskom Wembleyu.

“Revanš će se održati ako Bernd Boente i Vladimir Kličko ne odluče suprotno na sastanku ove sedmice”, rekao je Hearn i dodao: 

“U sljedeće dvije sedmice ćemo razmotriti sve mogućnosti i vidjeti što dolazi u obzir, a što ne. Također ćemo malo vidjeti i gdje bi se borba mogla održati. Ali što se nas tiče, sljedeći meč je s Kličkom i to već do kraja godine".

Lokacija novog spektakla još nije određena, ali u užem izboru su Nigerija, Dubai, Cardiff i SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi