Kličko kratko poručio: Dolazim po svoje titule
Foto: EPA

Najavio pobjedu nad Joshuom

Kličko kratko poručio: Dolazim po svoje titule

M. Šljivak

Vladimir Kličko boriće se protiv Anthonyja Joshue 29. aprila u Londonu.

Ukrajinac će ponovo u ring ući nakon pauze od 17 mjeseci i poraza od Tysona Furyja, a u meču protiv Joshue će imati 41 godinu.

Ipak, Kličku godine ne predstavljaju problem, a u razgovoru za Sky Sports je istakao kako želi nazad titule koje mu pripadaju.

"Godine su samo broj. Tako se i osjećam sad. Imaću 41 godinu u borbi i zašto je to problem? Osjećam se sjajno i za one koje zanima, idem na pobjedu", rekao je Kličko, te je dodao:

"Nikad u karijeri nisam imao ovako dugu pauzu. Imao sam vremena da se odmorim i sad želim da vratim titule koje mi pripadaju", istakao je Kličko.

Pored IBF titule, Kličko i Joshua će se boriti za naslov WBA Super prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi