Kličko: Nikada se nisam borio sa nekim kao što je on
Foto: EPA

Anthony Joshua na meti hvalospjeva Vladimira Klička

Kličko: Nikada se nisam borio sa nekim kao što je on

Legendarni ukrajinski bokser Vladimir Kličko je imao samo riječi hvale na račun Anthonyja Joshue koji ga je nakon tehničkog nokauta savladao u bokserskom spektaklu na Wembleyju.

Kličko se našao u nokadaunu u petoj rundi, da bi iskusni Ukrajinac vrlo brzo uzvratio, pa se i Joshua u sljedećoj rundi našao na podu. Ipak, engleski bokser se oporavio, i u 11. rundi nokautirao Klička. 

Kličko je nakon meča istakao kako nije vjerovao da će Joshua ustati nakon njegovog udarca u šestoj rundi, te da "se nikad nije borio sa nekim kao što je on".

"Joshua se razlikuje od svih ostalih", izjavio je Kličko koji se u karijeri borio u 29 mečeva za titulu u teškoj kategoriji.

"On ima izuzetne atletske sposobnosti, jak je i moćan, posjeduje veliku udaračku snagu. Bilo je nevjerovatno vidjeti ga kako ustaje nakon nokdauna. Mislio sam da neće ustati, ali on je to uradio."

"Mislim da sam mogao uraditi više da završim borbu nakon što je pao, ali bio sam uvjeren da će biti moja noć pa nisam žurio. Ipak, on je pokazao da je u stanju dobro se oporaviti od nokdauna", rekao je Ukrajinac.

"Ipak, dosta je ranjiv nakon što ga oborite, možda bi trebao poraditi na tome. Međutim, on je uspio. Ujedinio je titule. Morate to poštovati", rekao je za kraj Kličko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi