Kličko o revanšu: Osjećam se odlično, još ne znam šta ću
Foto: EPA

Nakon poraza od Joshue

Kličko o revanšu: Osjećam se odlično, još ne znam šta ću

M. Šljivak

Vladimir Kličko (41) sinoć je brutalno nokautiran u Londonu od Anthonyja Joshue.

Iskusni Ukrajinac je odradio zaista sjajan meč. Bio je u nokdaunu u petoj rundi, ustao je, slao po prvi put Joshuu na pod, ali je u 11. rundi došao njegov kraj.

Britanac ga je žestokim aperkatom pogodio ravno u bradu, a zatim ga je serijom udaraca završio.

Nakon meča Kličko je čestitao Joshui na pobjedi, a do kraja godine bismo mogli gledati i revanš ovog dvojca.

Ugovor sadrži opciju revanša, no Kličko za sada nije ništa otkrio o tome.

"Previše je rano za to. Iako sam izgubio ja se osjećam odlično. Uzeću vremena i kada odlučim šta će biti, javno ću to saopštiti", istakao je Kličko.

Međutim, legendarni bokser je u seriji od dva poraza. Iako je jučer bio sjajan, godine čine svoje i Vladimir bi nakon Joshue mogao u penziju.

Veliki broj izazivača čeka u redu, ali sigurno je da Kličko želi osvetu nakon ovog nokauta, kako bi mirno otišao u penziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije