Kličko: Odluku sam donio u nekoliko sekundi
Foto: EPA

Imao dvije poruke

Kličko: Odluku sam donio u nekoliko sekundi

M. Šljivak

Vladavina Vladimira Klička teškom kategorijom završena je porazom od Tysona Furyja 2015. godine.

Nakon poraza od ovog borca, legendarni Ukrajinac je imao još jedan pokušaj za dolazak na tron, ali ga je u aprilu nokautirao Anthony Joshua i Britanac je na taj način preuzeo vladavinu teškom kategorijom.

Iako se očekivalo kako će 41-godišnji Kličko tražiti revanš, to se na kraju nije dogodilo. Ukrajinac je odlučio da se povuče i završena je jedna velika karijera.

Ipak, Dr. Steelhammer je bio na korak od revanša protiv Joshue. Priznao je kako je imao dva snimljena videa, jedan sa oproštajem, drugi sa objavom revanša.

"Nekoliko dana prije donošenja odluke, snimio sam dvije video poruke sa dva različita scenarija. U prvom sam najavio revanš sa Joshuom, a u durom sam objavio kraj karijere.  Na kraju sam izabrao da završim karijeru. Bila je to najteža odluka u životu, ali bila je samo moja. Iako sam znao da sam bolji od mnogih mlađih boraca i da imam šanse, poslušao sam unutrašnji osjećaj i odlučio da završim karijeru", rekao je Kličko.

Kličko je karijeru završio sa omjerom od 64 pobjede i pet poraza, a teškom kategorijom je dominirao više od jedne decenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi