Kličko ovo nije doživio prije: Udarac koji je riješio sve

Joshua bacio na pod legendu boksa

Kličko ovo nije doživio prije: Udarac koji je riješio sve

E. Čaušević

Britanski bokser Anthony Joshua u fenomenalnoj borbi protiv Vladimira Klička pred 90.000 gledatelja na Wembleyju postao je kralj teške kategorije.

Joshua je u 11. rundi nokautirao ukrajinskog boksera i uspio je odbraniti naslov IBF prvaka, te je osvoji naslove WBA i IBO prvaka. Britanac je jedan od rijetkih koji je uspio legendarnog Klička baciti na pod, a to je sinoć uradio u nekoliko navrata. Iako je Kličko od 6. runde imao sve u svojim rukama Joshua je shvatio da na kraju mora krenuti u napad.

Britanski bokser je odlučio da u 11. rundi pokuša riješiti ovaj meč, a u tome mu je pomogao sjajan aperkat koji je uzdrmao Klička kao nikada do sada. Mnogi su nakon meča napisali da je sreća što udarac nije bio jači jer bi otkinuo glavu Ukrajincu. U videoprilogu još jednom pogledajte odlučujuće trenutke spektakla u Londonu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi