Kličko: Sramota me da je prvak teške kategorije Tyson Fury

Ukrajinac provocira prvaka teške kategorije

Kličko: Sramota me da je prvak teške kategorije Tyson Fury

E. Čaušević

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko dao je zanimljivu izjavu o novom prvaku u teškoj kategoriji Tysonu Furyju.

Naime, 9. jula ove godine očekuje nas revanš meč teške kategorije između Klička i Furyja, a podsjećamo da je Fury krajem prošle godine nakon sudijske odluke savladao Klička te postao novi prvak u teškoj kategoriji.

Kličko je za engleske medije izjavio da ga je sramota u ime boksa što je Fury prvak u teškoj IBG i WBA kategoriji.

"Sramota me u ime boksa da za šampiona imamo nekoga poput Furyja. Ne prihvatam ništa što on govori, a to su obično uvrede na račun mnogih ljudi. Izjave koje on daje nisu nešto što bi prvak trebao govoriti. Dosta navijača čak iz Manchestera mi poručuje da ga nokautiram u revanšu", rekao je Kličko, te dodao:

"Evo, tu sam u Manchesteru njegovom rodnom gradu i tražim svoj osvetu. Svaki put kada sam izgubio u svojoj karijeri poslije sam se vraćao još jači".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi