Klitschko na presici bez Puleva

Bugarin ostao na vratima

Klitschko na presici bez Puleva

Nakon aprila mjeseca i pobjede tehničkim nokautom nad Alexom Leapaijem, u ring ponovo ulazi 38-godišnji Wladimir Klitschko. Wladimir brani naslove svjetskog prvaka u verzijama WBO, IBF, IBO i WBA a protivnik je Bugarin Kubrat Pulev.

Pulev je pet godina mlađi, ima nadimak The Cobra i ono što je najvažnije, za sada je čistih 20 pobjeda. Posebnu draž meču daje i činjenica da Pulev stiže iz Sauerlandovog tima koji je veliki rival  K2 Promotionsa, kuće koja zastupa braću Klitschko. Zato su se pojavili i prvi problemi na zajedničkoj presici četiri dana prije meča. Presici koja je trebala biti zajednička, ali nije, jer se Pulev nije pojavio. Ostao je na ulaznim vratima nezadovoljan jer svim članovima njegovog tima nije bio dopušten ulaz na presicu.

" Počeli su da podlim trikovima, žele nas stjerati u ugao, kako bi nam bilo što neugodnije. Međutim, ja sam spreman na ovu igru, ja sam Bugarin" rekao je Pulev kojem je vrlo brzo odgovorio Wladimirov menadžer Bernd Boente.

" Mi uvijek imamo problema sa Sauerlandom. Od ranije je poznato kako samo tri čovjeka mogu biti uz Puleva, a oni su stigli sa cijelom ekipom. Pulev je rekao da ili će svi ući, ili nitko. Mi smo im odgovorili da onda niko. Ucjene ne pale kod nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.