Klitschko: Povetkin nije pas koji laje

Sve je spremno za velerašnji bokserski spaktakl u Moskvi

Klitschko: Povetkin nije pas koji laje

Sinoć je u Moskvi održano službeno vaganje Wladimira Klitschka i njegovog večerašnjeg protivnika Alexandera Povetkina.

Povetkin je u svojim izjavama poručivao kako želi fer i sportski meč, te sportsku atmosferu uoči meča, ali je obećanje pokušao prekršiti ubacivanjem Chisore u Klitschkovu svlačionicu kao svog predstavnika tokom motanja bandaža, što mu je organizator onemogućio.

Vaganje je pokazalo da je Klitschko za nijansu teži od večerašnjeg protivnika. Klitschko je težio 109,6, a Povetkin 102,4 kilograma.

"Psi koji laju ne grizu, a Povrtkin nije pas koji laje. Nema tu nikakvih kontroverzi kao sa Hayeom, koji je izrekao sve one ludosti uoči naše borbe, ili sa Chisorom, koji je pljunuo vodu na mene i pljusnuo mog brata prije borbe protiv njega. Povetkin je najbolji protivnik kojeg sam ikada imao,” izjavio je Klitschko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.