Klitshko: Dva gospodina su se borila, bolji je pobijedio
Foto: EPA

Legendarni ukrajinski bokser Wladimir Klitshko

Klitshko: Dva gospodina su se borila, bolji je pobijedio

D. Rakanović

Legendarni ukrajinski bokser Wladimir Klitschko poražen je večeras u London od Britanca Anhonyja Joshue u 11. rundi. 

Tako je Joshua postao novi šampion svijeta u boksu u teškoj kategoriji i objedinio pojaseve u IBF, WBA i IBO kategoriji. 

"Nadam se da ste uživali u borbi. Bolji je pobjedio večeras i ovo je veliki događaj za boks. Dva gospodina su se borila jedan protiv drugog. Anthony je bio bolji danas. Stvarno je tužno što nisam uspio pobijediti večeras. Planirao sam to uraditi, ali nije išlo", rekao je Klitscho i dodao:

"Ipak, veliko poštovanje prema Antonyju, čestitam".

Klitshko je dodao da u ugovoru za ovaj meč imaju klauzulu za revanš protiv Joshue, pa bi bilo kakav razgovor o borbi protiv Tysona Furyja mogao biti zaustavljen. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi