Kljuno: Zadnje kolo je bilo neregularno

Razočaranje u OK Bosna Sarajevo

Kljuno: Zadnje kolo je bilo neregularno

S. Mlaćo

Odbojkaši sarajevske Bosne nisu uspjeli izboriti opstanak u Premijer ligi naše zemlje za muškarce.

 I pored veoma dobrih igara na nekoliko važnih susreta, Sarajlije na kraju nisu uspjele ostvariti zacrtani cilj. 

Ipak, posljednje kolo donijelo je mnogo bure, s obzirom da je u Domaljevcu gdje je Bosna poražena sudija i delegat Sarajlijama bio iz Banja Luke, grada iz kojeg dolazi OK Borac koji je Bosnin direktni konkurent u borbi za opstanak u ligi. Borac je na kraju savladao Kakanj sa 3:0, te uspio izboriti opstanak u ligi.

"Mi ćemo uložiti žalbu na samo delegiranje. Nama su u Domaljevcu prvi sudija i delegat bili iz Banja Luke, te je evidentno da se išlo otežati Bosni, a olakšati Borcu. Mi nemamo ništa protiv Borca, ali smatramo da je Savez radio na osnovu drugih interesa i da smo na ovaj način direktno oštećeni jer je suđenje u Domaljevcu bilo navijačko", priča za SportSport.ba vidno razočarani predsjednik UO-a OK Bosna Sarajevo Mirza Kljuno.

Također, čelnik OK Bosna imao je zamjerke i na meč u Banjoj Luci, te sam rad Saveza.

"Mi smo se žalili Savezu, pa će Savez sada u analizi utakmice odrediti da li su sudije utjecale na konačnog pobjednika. Premijer liga je za nas bila veliki zalogaj i niko ne kaže da Bosna ne smije ispasti iz lige. Međutim, Savez je dozvolio da Borac igra u dvorani koja nije bila licencirana, dok su nama pravili probleme gdje možemo igrati, a gdje ne. Zadnje kolo je bilo neregualarno i ne želimo da klub trpi. Ne podržavamo rad ovakvog saveza koji ništa ne radi po pitanju kvaliteta Premijer lige i Prve lige Federacije, te samih odbojkaških muških selekcija, od kadetske do seniorske. Seniorske muške reprezentacije već odavno nemamo pa se pitamo koji je cilj igranja  Premijer lige? Pitamo se koji su daljnji ciljevi saveza, te mislim da su ti ljudi napravili niz propusta.  Oni jednostavno žele da odmaknu odbojku iz Sarajeva i ne žele jake klubove iz glavnog grada", jasan je bio Kljuno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi