Ko je jači: barakude ili delfini?

Polufinale SP u vaterpolu

Ko je jači: barakude ili delfini?

Veliki derbi polufinala Svjetskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Rimu odigraće Hrvatska i Srbija.

Mečevi pomenute dvije selekcije uvijek su pod posebnom lupom s obzirom na dešavanja u prošlosti, koja baš i nemaju mnogo veze sa sportom. Međutim, igrači oba tima znala su odigrati ovakve mečeve hladne glave. Hrvatska je favorit. Ne samo zbog činjenice da je aktuelni svjetski prvak, nego i zbog prikazanih partija na SP, te mnogo iskusnijih igrača u svom timu.

“Ne smijemo se zavaravati. Srbija je uvijek opasna, a to je pokazala protiv Mađarske. To što im nedostaje nekoliko igrača nije nikakav hendikep. Moramo biti maksimalno angažirani, a vjerujem da motive neće nedostajati”, poručio je Ratko Rudić, selektor Hrvatske i jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena.

Pobjede nad Italijom i posebno Mađarskom, vratile su samopouzdanje podmlađenoj reprezentaciji Srbije, ali nikome ne pada na pamet da sada prijeti aktuelnom svjetskom šampionu.

“Respektujemo hrvatski nacionalni tim, ali se ne zadovoljavamo plasmanom u polufinale. Tačno je da smo izvršili smenu generacija, da ovom timu sada treba samo iskustva, ali nismo bez kvaliteta. Pokazaćemo ga i protiv Hrvatske, uostalom, nemamo šta da izgubimo”, kazao je Vanja Udovičić, selektor “Delfina”.

U drugom polufinalu igraće Španija i SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije