Kođo pobjednik polumaratona

Uspjeh bh. atletičara na Plitvicama

Kođo pobjednik polumaratona

Pobjednik 24. po redu maratona na Plitvicama bio je Gergeli Redžepi iz Mađarske sa vremenom 2:35:11. Zanimljivo je da su drugo i treće mjesto takođe zauzeli mađarski maratonci, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Marija Vranjić.

I dok je marathon pripao Mađarima, polumaraton je otišao u ruke bh. takmičara, Đure Kođe. On je zbog lakše povrede odustao od velikog maratona, ali mu pripadaju sve čestitke za uspjeh na Plitvicama.

Kao nikada do sada, maraton je privukao oko 1.550 trkača iz cijeloga svijeta, a po lijepom i sunčanom vremenu trkači su se okupili ispod plitvičkih hotela Jezero i Plitvice.

Najmlađa učesnica bila je dvogodišnja Lucija Pranjić iz Zagreba koja je trčala, odnosno hodala, sa majkom na stazi od pet kilometara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.