Kolašinac ostao bez finala, pa najavio kraj karijere

Teško mu palo

Kolašinac ostao bez finala, pa najavio kraj karijere

Srbijanski bacač kugle Asmir Kolašinac najavio je kraj karijere nakon lošeg nastupa na EP u Beogradu.

Kolašinac je danas zabilježio samo jedan ispravan hitac od 19 metara i 96 centimetara, koji mu je bio dovoljan samo za 11. poziciju u kvalifikacijama.

"Ovo su ispodprosječni rezultati za mene. Bez obzira na sve bolove koje sam imao ne mogu da shvatim da nisam mogao da bacim preko 20 metara. Bio sam pod ogromnim pritiskom i prije, a kad se izdešavalo ovo s povredom izgubio sam vjeru u sebe da mogu da se izvučem. Međutim, ono što je bilo najmanje je da mogu da uđem u finale makar s jednom nogom", rekao je Kolašinac.

"Ovo je vjerovatno najteži trenutak u profesionalnoj karijeri. Vidjećemo poslije šta će biti, da li ću imati snage da nastavim", daodao je Kolašinac.

Trebalo bi istaći da je norma za plasman u finale iznosila 20,50 metara, a šestorica atletičara ju je prebacilo. 

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Nijemac David Storl (21,16), a do finala je došao i bh. takmičar Mesud Pezer (20,13).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi