Koliko su zaradili Mayweather i McGregor?
Foto: EPA

Punih džepova otišli iz ringa

Koliko su zaradili Mayweather i McGregor?

M. Šljivak

Las Vegas je nakon višemjesečnih prepucavanja i izazova konačno ugostio borbu koja se dugo najavljivala, a u ringu su se našli bokserska legenda Floyd Mayweather i MMA zvijezda Conor McGregor.

Mayweather je, sasvim očekivano, uspio da pobijedio irskog borca i to tehničkim nokautom u 10. rundi.

Tako je jedan od najboljih svih vremena stigao do 50. pobjede u karijeri, a McGregor je usprkos porazu uspio da pokaže petlju i ostavio je sasvim dobar utisak.

Nakon meča obojica mogu da se maksimalno opuste jer su zaradili cifre koje su običnom smrtniku nedostižne.

Samom pojavom u ringu njihov bankovni račun je znatno povećan, pa je tako Mayweather pred borbu uzeo 100 miliona dolara, a McGregor 30 miliona.

Međutim, to nije sve. Oba borca će inkasirati ogroman novac od prodaje TV prava, ulaznica, reklama i raznih drugih stvari vezanih za meč. Nije poznata tačna cifra kompletne vrijednosti borbe, ali se vjeruje da bi ona mogla doseći i više od 700 miliona dolara, što je za sada apsolutni rekord kada je jedan meč u pitanju.

Osim unaprijed navedenih honorara za borce, oni su od ovog iznosa inkasirali ukupno 350 miliona dolara. Mayweatheru je pripalo dodatnih 250 miliona, a McGregoru 100 miliona dolara.

The Money Fight je tako u potpunosti opravdala naziv. Borci odlaze punih džepova, publika je nakon svega pomalo razočarana, ali barem je sve konačno završilo i znamo da revanša neće biti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi