Kolumbijcu Uranu etapa i ukupno vodstvo

Kronometar donio promjene

Kolumbijcu Uranu etapa i ukupno vodstvo

Kolumbijac Rigoberto Uran pobjednik je 12. etape biciklističke utrke Giro d'Italia, 42,2 kilometara dugačkog kronometra od Barbaresca do Barola.

Uran je odvozio najbolji kronometar u karijeri pobijedivši ispred Talijana Diega Ulissija sa 1:17 minute prednosti, dok je Australac Cadel Evans na trećem mjestu imao 1:34 minute minusa.

" Odvozio sam savršeno, bez pogreške. Nadao sam se dobrom plasmanu, ali ne i tako vrhunskom nastupu. Dobro sam trenirao tokom zime i ovo je plod napornog rada," izjavio je Kolumbijac koji je današnjom pobjedom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa 37 sekundi prednosti pred Evansom.

Uoči današnjeg kronometra Evans je imao 57 sekundi prednosti pred Urano, no sada je situacija obrnuta. Treći je Poljak Rafal Majka s nešto manje od dvije minute zaostatka

Rezultati 12.etape
1. Rigoberto Uran Uran (Col, Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team) 0:57:34      
2. Diego Ulissi (Ita, Lampre-Merida) + 1:17      
3. Cadel Evans (Aus, BMC Racing Team) + 1:34      
4. Rafal Majka (Pol, Tinkoff-Saxo ) + 1:39      
5. Gianluca Brambilla (Ita, Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team) + 1:53....

Ukupni poredak:
1. Rigoberto Uran Uran (Col, Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team) 49:37:35      
2. Cadel Evans (Aus, BMC Racing Team) + 0:37      
3. Rafal Majka (Pol, Tinkoff-Saxo) + 1:52      
4. Domenico Pozzovivo (Ita, AG2R La Mondiale) + 2:32      
5. Wilco Kelderman (Hol, Belkin Pro Cycling Team) + 2:50

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.