Komedija Floyda i Conora je završila, meč godine tek slijedi

Alvarez i Golovkin u ringu 16. septembra

Komedija Floyda i Conora je završila, meč godine tek slijedi

M. Šljivak

Kompletan borilački svijet prethodnih mjeseci je pričao o velikoj borbi između bokserske legende Floyda Mayweathera i Conora McGregora.

Ipak, ta borba izuzev ogromnog novca isplaćenog borcima, nije donijela gotovo ništa što se kvaliteta tiče, pa su mnogi ljubitelji boksa bili veoma razočarani.

Međutim, istinski borilački spektakl je zapravo tek pred nama. 16. septembar je rezervisan za dugoočekivani duel između neporaženog Kazahstanca Gennadyja Golovkina (37-0) i meksičke zvijezde Saula "Canela" Alvareza (49-1-1).

Ovaj meč su ljubitelji boksa dugo čekali. Na stolu su titule srednje kategorije po verzijama WBA, WBC, IBF i IBO, pa ćemo nakon duela ovih boksera imati apsolutnog prvaka u ovoj kategoriji.

Oba boksera trenutno važe za velike zvijezde. Golovkin je već godinama čudesan u ringu, a 35-godišnji Kazahstanac ulazi u ring sa perfektnim skorom od 37 pobjeda i bez poraza.

Iako se u karijeri borio s mnogim poznatim imenima, Canelo će biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri za ovog fantastičnog udarača, a Alvarez je bez sumnje trenutno najveće ime srednje kategorije u svijetu boksa.

Meksikanac u karijeri ima samo jedan poraz. Doživio ga je od Floyda Mayweathera, a zanimljivo je svakako da je sa samo 27 godina odradio čak 51 borbu u karijeri.

Interesantno, poraz od Mayweathera je doživio kao 23-godišnjak. Septembar 2013. godine je donio prvu veliku borbu za Canela, ali je Floyd većinskom odlukom sudaca pobijedio odličnog Meksikanca.

Nakon toga protivnici su i dalje padali pred Alvarezom, a sigurno je da će i njemu ovo biti najveći izazov u karijeri, nakon duela s Mayweatherom.

Meč je na programu 16. septembra i ovo će biti istinski spektakl, realno, mnogo veća borba od novčane naknade za Mayweathera i McGregora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi