Kompletan raspored nastupa bh. sportista u Riju
Foto: okbih.ba

Takmičenje otvara Amina Kajtaz 6. avgusta

Kompletan raspored nastupa bh. sportista u Riju

E. Čaušević

Olimpijske igre u Rio de Jaineru počinju 5. avgusta, a u ovom brazilsku učestvovati će i Bosna i Hercegovina.

Naših 11 sportista nastupit će na Olimpijskim igrama u Riju što je najbrojnija delegacija u historiji Bosne i Hercegovine. Bh. delegacija u Rio putuje 31. jula nakon čega će početi završne pripreme za nastup na OI.

Ljubitelji sporta u Bosni i Hercegovini velike nade polažu ove godine da bi naša zemlja mogla doći do prve historijske medalje na Olimpijadi. Oči su uprte u Amela Tuku koji svoj prvi nastup ima 12. avgusta u kvalifikacijama na 800 metara.

Led će probiti Amina Kajtaz koja će već 6. avgusta nastupiti, a isti dan na borilište će izaći i Tatjana Đekanović. Jedino još uvijek nije poznat raspored za naše tenisere Damira Džumhura i Mirzu Bašića. Takmičenje na Olimpijadi što se tenisa tiče počinje 6. avgusta, dok se finalni meč igra 21. avgusta.

Datum SAtnica Takmičar Sport
6. avgust 8:00 Amina Kajtaz Plivanje/delfin 100m
6. avgust 8:30 Tatjana Đekanović Streljaštvo/vazdušna puška
12. avgust 8:00 Mihajlo Čeprkalo Plivanje/Sobodni stil 1500m
12. avgust 15:10 Amel Tuka Atletika/800m kvalifikacije
12. avgust TBC Larisa Cerić Džudo
14. avgust 14:30 Lucia Kimani Atletika/Maraton
18. avgust 14:55 Hamza Alić Atletika/Bacanje kugle
18. avgust 14:55 Kemal Mešić Atletika/Bacanje kugle
18. avgust 14:55 Mesud Pozder Atletika/Bacanje kugle

Ukoliko se naš najbolji atletičar Amel Tuka plasira u finale gledat ćemo ga 15. avgusta od 17:35 sati.

Što se tiče naših bacača kugle, u slučaju da se plasiraju u finale ove discipline nastupit će 18. avgusta od 15:30 sati.

Najiskusnija u ovoj ekipi Lucia Kimano takmiči se u disciplini maraton, a finale ove utrke na programu je 14. avgusta od 4:30 sati.

Naša plivačica Amina Kajtaz u slučaju prolaza u finale nastupala bi 7. avgusta, dok bi Mihajlo Čeprkalo nastupio 14. avgusta.

Što se tiče naših tenisera meč za zlatnu medalju u ovoj kategoriji igra se 21. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi