Konačno veliki obračun Dos Santosa i Overeema

Meč će biti održan u decembru

Konačno veliki obračun Dos Santosa i Overeema

M. Šljivak

Junior dos Santos i Alistair Overeem konačno će se naći jedan naspram drugog u oktagonu.

UFC je konačno uspio dogovoriti meč ovog dvojca, a on će se održati 19. decembra u Orlandu.

Nakon dva neuspješna pokušaja da se meč između Brazilca i Holanđanina organizuje, sada je konačno sve spremno za veliki obračun teškaša.

Oni će 19. decembra ući u oktagon na UFC-u 17 u kojoj će meč večeri imati Rafael dos Anjos i Donald Cerrone.

Posljednji meč nekadašnji prvak u teškoj kategoriji, Junior dos Santos imao je u decembru prošle godine protiv Stipe Miočića. Jednu od najboljih borbi godine je dobio jednoglasnom odlukom, a trenutno je 31-godišnji Brazilac na omjeru od 17 pobjeda i tri poraza.

Četiri godine stariji Overeem je posljednji meč imao u martu, kada je pobijedio Roya Nelsona, a trenutni rekord mu je 39-14-1.

UFC 17 mečevi:

Rafael dos Anjos vs. Donald Cerrone – za titulu u lakoj kategoriji
Junior Dos Santos vs. Alistair Overeem
Nate Diaz vs. Michael Johnson
C.B. Dollaway vs. Nate Marquardt
Tamdan McCrory vs. Josh Samman

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.