Konzul posjetio Branku Štulić
Brankino stanje još uvijek nestabilno

Nakon teške nesreće

Konzul posjetio Branku Štulić

M. Maksimović
Teme:

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Jugoslav Brdar posjetio je povrijeđenu bosanskohercegovačku reprezentativku u raftingu Branku Štulić, koja je smještena u bolnici u italijanskom gradu Trentu i razgovarao sa radnicima bolnice, učesnicima i očevicima događaja.

Na osnovu dobijenih informacija, Brdar je izvijestio Ministarstvo vanjskih poslova BiH da je zdravstveno stanje bh. građanke još uvijek nestabilno i komplikovano, i da se u ovom trenutku ne može dati pouzdana prognoza.

Branka Štulić, bh. reprezentativka, povrijeđena je tokom takmičenja na Evropskom šampionatu u Val di Soleu, te je nakon nesreće smještena na Odjel intenzivne njege bolnice "Santa Chiara" u italijanskom gradu Trentu.

Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj je odmah po saznanju da je bh. reprezentativka u raftingu Branka Štulić teško povrijeđena izdao nalog generalnom konzulu BiH u Milanu Jugoslavu Brdaru da posjeti i pruži pomoć povrijeđenoj u okviru svojih nadležnosti, saopšteno  je iz MVP-a BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.