Kraj sezone za Patriotse i Packerse
Sjajna utakmica Kurta Warnera

Arizona i Baltimore idu dalje

Kraj sezone za Patriotse i Packerse

Poznati su svi učesnici polufinala doigravanja u NFL-u. Sinoć su posljednja dva mjesta zauzeli Baltimore i Arizona koji su slavili protiv New Englanda i Green Baya.

Baltimore Ravensi priredili su možda i najveće iznenađenje ove sezone pobijedivši New England Patriotse sa 33:14, što je prvi domaći poraz Patriotsa na svom stadionu ove sezone. Kao što se i predviđalo prije utakmice povreda ponajboljeg igrača Patriotsa Wesa Welkera bila je nenadoknadiv gubitak za domaći tim.

Utakmica je za Patriotse bila gotova već nakon prvih petnaest minuta kada su Ravensi poveli sa 24:0. Do kraja utakmice su Ravensi održali prednost, a Patriotsi su uzalud pokušavali da stignu, ali nije bilo mogućnosti protiv sjajnih Ravensa.

Welkerovo mjesto u timu zauzeo je rezervni QB Julian Edelman koji je prvi put u karijeri igrao na poziciji WR i odlično se snašao položivši dva TD. Najbolji igrač utakmice bio je Ray Rice koji je za Ravense odigrao sjajnu utakmicu ostvarivši dva TD.



Fantastičnu utakmicu su odigrali Arizona i Green Bay, a Arizona je slavila nakon produžetka sa 51:45. Nakon prvih petnaest minuta utakmice Arizona je imala prednost 17:0 i mnogi su pomislili da je sve gotovo, ali se Packersi nisu predavali.

Malo pomalo se prednost Arizone topila, a da bi Packersi odigrali posljednju četvrtinu iz snova i rješili je u svoju korist rezultatom 21:7 i izborili produžetak. U dodatnom vremnu su igrači Arizone položili jedan TD i odigrali sjajnu odbranu što im je bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Bio je ovo dvoboj dva sjajna dodavača. Kurt Warner je kod Arizone podijelio pet TD pasova, a Aaron Rodgers kod Green Baya jedan manje. Rodgers je sa 422 yarde postavio rekord u klupskoj historiji Packersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.