Kristoff do pobjede u završnom sprintu

Prvi Norvežanin na tronu u istoriji utrke

Kristoff do pobjede u završnom sprintu

Alexander Kristoff pobjednik je 105. izdanja utrke Milan - San Remo koja se vozila danas skoro sedam sati po kiši, hladnom vremenu. Odluka o pobjedniku nakon 294 kilometra na kraju je pala u završnom sprintu, gdje se najbolje snašao vozač Katushe koji je tako postao prvi Norvežanin pobjednik ove utrke.

Vicenzo Nibali je pokušao pobjeći ostatku ekipu nekih 25 kilometara prije cilja, ali nije izdržao. Uspio je stvoriti 50-tak sekundi prednosti, ali je na vrhu Poggio, pobjednik Gira je posustao. Odluka ja na kraju palu u završnom sprintu, posljednjih 200 metara prije cilja. Slavio je Kristoff ispred Fabiana Cancellare, Bena Swifta, Lobato Del Valle, Marka Cavendisha. U grupi sa istim vremenom i clju našao se i jedan od velikih favorita Peter Sagan.

Utrka Milan - San Remo je najduža jednodnevna utrka već godinama u kalendaru i za domaće bicikliste ima posebnu važnost. Ipak, posljednji Italijan koji je slavio na ovoj utrci bio je Filippo Pozzato 2006. godine.

Rezultati:
1. Alexander Kristoff (Nor, Team Katusha)     6:55:56      
2. Fabian Cancellara (Švi, Trek Factory Racing)            
3. Ben Swift (GBr, Team Sky)            
4. Juan Jose Lobato Del Valle (Spa, Movistar Team)            
5. Mark Cavendish (GBr, Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team)            
6. Sonny Colbrelli (Ita, Bardiani-CSF)            
7. Zdenek Stybar (Cze, Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team)           
8. Sacha Modolo (Ita, Lampre-Merida)            
9. Gerald Ciolek (Nje, MTN-Qhubeka)            
10. Peter Sagan (Svk, Cannondale).......svi u vremenu pobjednika

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti