Ladecky popravila vlastiti svjetski rekord na 400 slobodno

U samo 14 dana

Ladecky popravila vlastiti svjetski rekord na 400 slobodno

Katie Ladecky je prije 14 dana oborila svjetski rekord na 400 slobodno, a onda je opet isti popravila na Pan Pacifičkim igrama koje se održavaju u Gold Coastu.

Dosadašnje najbolje vrijeme na svijetu iznosilo je 3:58.86, a 17-godišnja Amerikanka postavila ga je početkom mjeseca na nacionalnom prvenstvu. U Australiji je  u finalu utrke na 400 metara slobodno Ledecky slavila u vremenu 3:58.37 popravivši tako za skoro pola sekunde stari rekord. Katie Ledecky je i aktualna svjetska rekorderka u disciplinama 800 m (8:11.00) te 1500 metara (15:34.23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije