Larisa Cerić druga na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Veliki uspjeh bh. džudistkinje

Larisa Cerić druga na Svjetskom prvenstvu

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić je došla do još jednog velikog uspjeha u svjoj bogatoj karijeri. Naime, se na Svjetskom prvenstvu održanom u Maroku okitila se srebrnom medaljom.

Marokanski grad Marakeš je bio domaćin Svjetskog prvenstva u Open kategoriji, najelitnijoj u judo sportu, a put Larise Cerić do drugog mjesta nije bio lagan.

Nakon što je "odmarala" u prvom kolu turnira, u drugom je bila bolja od Snyman Unele, džudistkinje iz Južne Afrike. U narednoj rundi je savladala Kubanku Aguilar Ellannis, da bi u polufinalnom meču pobijedila Sevelkouls Tessie iz Holandije.

Finalni meč je Larisi donio okršaj sa Asahine Sarah, a japanska džudistkinja je iskoristila veliku prednost u kilaži i pobjedom nad našom predstavnicom došla do zlatne medalje.

Larisa Cerić u svojim vitrinama već ima sedam medalja sa evropskih takmičenja i zlato sa Svjetskog juniorskog prvenstva, tako da srebro iz Marakeša sigurno predstavlja veliku uspjeh za našu najuspješniju džudistkinju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi