Larisa Cerić osvojila bronzu na EP, Sadiković peti

Evropsko prvenstvo u Poljskoj

Larisa Cerić osvojila bronzu na EP, Sadiković peti

E. Škorić

Najbolja bh. judašica Larisa Cerić bila je bronzana na Evropskom prvenstvu u Varšavi.

Larisa je u kategoriji više od 78 kg u četiri borbe upisala tri pobjede uz jedan poraz. U prvoj borbi savladala je Hrvaticu Ivanu Marinić, dok je u 2. kolu poražena od nove evropske prvakinje Marine Slutskaje.

U repesažu je pobijedila Mađaricu Mercedesz Szigetvari, a u borbi za medalju bila je bolja od Turkinje Kayre Sayit.

Harus Sadiković je u najtežoj kategoriji više od 100 kg osvojio peto mjeto, dok je Aleksandra Samardžić u petak osvojila sedmo mjesto u kategoriji do 70 kg nakon što je dva puta slavila i jednom izgubila.

Inače, najviše uspjeha na EP u Poljskoj imali su predstavnici Rusije i Francuske, koji su osvojili po dva zlata i tri srebra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije