Larisi Cerić srebro na Grand Prix turniru u Antalyji
Foto: EPA

Odličan rezultat najbolje bh. džudistkinje

Larisi Cerić srebro na Grand Prix turniru u Antalyji

D. Rakanović

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je srebro na Grand Prix turniru u Antalyji, nakon što je u finalu poražena od aktuelne evropske prvakinje Kayre Sayit.

U kategoriji više od 78 kg Cerić je na startu turnira bila slobodna, u 2. kolu je pobijedila Sun Pei Yu iz kineskog Tajpeha, a u 3. kolu bila je bolja od Litvanke Sante Pakenyte. 

Cerić je istakla da je izuzetno zadovoljna nastupima u ovoj sezoni.

"Nadam se da ću nastaviti kontinuitet dobrih rezultata. Moja forma je u usponu. Naredne sedmice očekuje me nastup na evropskom prvenstvu u Poljskoj. Spremna sam i očekujem dobar rezultat. Želim medalju, ali to neće zavisiti samo od mene", poručila je Cerić.

Najbolje bh. džudiste od 18. do 23. aprila očekuje nastup na EP-u u Varšavi, a pored Larise Cerić, boje Bosne i Hercegovine će braniti Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kg, Harun Sadiković u kategoriji više od 100 kg i Petar Zadro u kategoriji do 66 kg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi