Laureati Kanita Bilić i Amel Tuka

Izbor sportiste Grada Zenice za 2016. godinu

Laureati Kanita Bilić i Amel Tuka

D. Kurbegović

Večeras je u hotelu "Dubrovnik" Zenica održana manifestacija izbora sportiste grada Zenice za 2016. godinu. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, sportista, javnih ličnosti.

Prva kategorija su priznanja za razvoj  sporta u gradu  Zenica i radu s mlađim kategorijama, a dobitnici  su:SD Winner sportska škola, ŠR Čelik junior, te KK Kengur. Dodijeljena su i dva posebna priznanja sportskog saveza grada Zenica za razvoj sporta osoba s invaliditetom, a dobitnici priznanja u ovoj kategoriji su: Tarik Hrustić i Emilija Batarilo.

Najuspješniji sportski radnici, dobitnici su:  Vladimir Zeljko, Ekrem Tuka i Suad Kaknjo. Kada su u pitanju najbolji treneri dobitnicu su: Mirza Dizdarević, Ermin Mušinović/Kenan Uzunović, te Mehmed Skender. Najuspješniji u kategoriji s posebnim potrebama je Mirsad Redžić.

Najuspješniji sportski kolektiv je Atletski klub "Zenica", dok je najbolji klub u invalidskom sportu Klub sjedeće odbojke "Čelik 07". Kada su u pitanju sportske nade su : Dino Marković (ŠK Čelik), Edin Šećibović (STK Mladost), , Maid Redžić (AK Zenica),  Fatih Šišić (TK Mladost), Hanan Jusufović (Taekwondo akademija Jale), Ena Šehović ( Taekwondo akademija Jale), Ismail Memić (Taekwondo klub Zenica), Harun Huseinspahić (KK Kengur),  Benjamin Muslić (ŠRK Čelik Junior), Sara Heljić (KŽK Čelik), Ensar Kožo (KBV Isak Zenica), Irma Numanović (Karate klub Rei), Amna Hasičić (Karate klub Zenica).

Dodijeljena su i priznanja za promociju Zenice u međunarodnom sportu, a nagrade su dobili: Edin Konjić, Mesud Pezer, Bahrudin Mahmić i Ena Oruč.

Najuspješnija juniorka je teniserka Maja Dodik, dok je najuspješniji junior plivač Amar Borić.

Najuspješnija sportistkinja Zenice za 2016 u sportu za osobe s posebnim potrebama je Zerina Skomorac, dok je najuspješniji sportista u gradu  Zenica prema odluci žirija za osobe s posebnim potrebama  je Salih Kozlić. Najuspješnija sportistkinja Zenice za 2016. godinu je atletičarka Kanita Bilić, dok je najuspješniji sportista također atletičar Amel Tuka.

Organizator svečanost bio je Sportski savez grada Zenice, koji se i ove godine pobrinuo, da manifestacija održi visoki nivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi