Lauzon prebio Sancheza, Miller zaustavio Gomija

UFC event

Lauzon prebio Sancheza, Miller zaustavio Gomija

Najjači i najkvalitetniji UFC event, jubilarni UFC 200, na rasporedu je bio u noći sa subote na nedjelju. Prve tri borbe, koje su se našle u Fight Pass dijelu programa, završile su na pravi način - prekidima u prvoj rundi. 

Joe Lauzon je uspio zaustaviti nabrijanog Diega Sancheza i to unutar prve dvije minute meča. Oba borca su krenule u otvorene razmjene, međutim na kraju je Lauzonov odmjereni stil nadmašio Sanchezov divlji.

Američki borac je majstorski i precizno napao, srušio protivnika ljevicom te je krenula kanonada udaraca sve dok nije natjerao suca na intervenciju. To je Lauzonu bila ujedno 26. pobjeda u karijeri. 

U drugom meču između Geegarda Mousasija i Thiaga Santosa presudilo je iskustvo. Iako je Brazilac držao protivnika podalje od svojih leđa tako što nije napuštao ogradu saveza, Mousasi ga je uspio srušiti na pad i potom krenuti raditi na gušenju.

U jednom trenutku Mousasi je popustio, Thiago je to pokušao iskoristiti za ustajanje, no onda je primio precizni udarac u bradu koji je doslovno završio borbu. Thiago je odmah bio onesposobljen i sudac je očekivano reagovao. 

Iskusni Jim Miller na otvaranju programa je uspio zaustaviti Takanorija Gomija već u prvoj rundi. Početak kraja bio je kada je Miller doveo borbu na pod, nakon čega je došao do protivnikovih leđa i radio stražne gušenje. Iako mu submission nije uspio, Japanac i dalje nije imao odgovora, počeo je samo primati udarce, a prekid je bio neminovan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi