Legendarni bokser se vraća za borbu sa Riom Ferdinandom
Foto: EPA

Hatton spreman za meč

Legendarni bokser se vraća za borbu sa Riom Ferdinandom

M. Šljivak

Nekadašna zvijezda Manchester Uniteda Rio Ferdinand (39) ozbiljno se posvetio bokserskoj karijeri.

Pod vodstvom nekadašnjeg šampiona Richieja Woodhalla Ferdinand ozbiljno trenira i pokušaće dobiti licencu za zvanične nastupe.

Njegova impresioniranost boksom privukla je boksersku legendu Rickyja Hattona. Ovaj 39-godišnjak koji se iz ringa povukao prije pet godina, spreman je da se vrati u borbi protiv Ferdinanda.

"Rio je sjajan momak i očigledno je da voli boks. Ne bi se on prihvatao ovakvih stvari da ne misli ozbiljno. Ja sam spreman da se vratim kako bih se borio sa njim", poručio je Hatton.

Legendarni Hitman je čak 18 centimetara niži od nekadašnjeg fudbalera. Ipak, boksersko iskustvo bi mu sasvim sigurno donijelo veliku prednost u ringu i on bi u ovom duelu bio veliki favorit.

Tokom karijere Hatton je odradio 48 borbi. Upisao je tri poraza, sva tri pred kraj karijere, a prvi čovjej koji ga je pobijedio je Floyd Mayweather.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi