Legendarni Randy Couture: Conor ne može prići Mayweatheru
Foto: Screenshot

Bivši UFC prvak prognozira 'borbu stoljeća'

Legendarni Randy Couture: Conor ne može prići Mayweatheru

Manje od dvije sedmice nas dijele od "borbe stoljeća" između Conora McGregora i Floyda Mayweathera koja je će se održati 26. augusta u T-Mobile Areni u Las Vegasu, a svoje mišljenje o šansama boraca u ovoj dugo očekivanoj borbi dao je i legendarni Randy Couture, bivši UFC prvak u teškoj i poluteškoj kategoriji.

Iako mnogi podrugljivo gledaju na ovu borbu s obzirom da se radi o sudaru MMA borca i profesionalnog boksera, te da će se ona održati po strogim bokserskim pravilima, gotovo svi imaju svoje mišljenje po pitanju njenog ishoda, a takav je slučaj i s Coutureom.

"Po mojim procjenama McGregorove šanse da pobijedi Mayweathera su jedan naprema 10. Mislim da je Mayweather najbolji defanzivni bokser u zadnjih 20 godina. Vrhunski svjetski bokseri nisu mogli da ga 'dotaknu', pa se pitam zašto bi neko mislio da će McGregor to moći uraditi...Čovjek čiji je omjer u profesionalnom boksu 0-0 će uspjeti da priđe Mayweatheru? Mislim da se to neće dogoditi", izjavio je Couture gostujući na TV emisiji Undisputed koja se emituje na Fox Sportsu.

"Mislim da će Conor pokušati s agresivnim pristupom i pokušati započeti razmjenu. On je duži, mlađi, ali što više bude išao na Mayweathera dobijaće više udaraca", dodao je legendarni UFC borac.

Ipak, Couture smatra da će McGregor izdržati svih 12 rundi, te da će i taj podvig predstavljati svojevrsnu pobjedu za irskog borca.

"Mayweather neće nokautirati Conora...To nije njegov stil. On nije 'bombarder' i ne zadaje takve udarce. Mislim da će borba trajati svih 12 rundi...Biće zanimljivo, i dalje je to borba i sve je moguće", dodao je Randy Couture.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi