Lennox Lewis: 'Borba stoljeća' je farsa
Foto: EPA

Legendarni bokser o meču Mayweathera i McGregora

Lennox Lewis: 'Borba stoljeća' je farsa

Nekadašnji svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji, legendarni Britanac Lennox Lewis, istakao je da je za njega "borba stoljeća" između Conora McGregora i Floyda Mayweathera farsa, te da je ne bi gledao osim u slučaju da mu bude plaćeno da je komentariše.

Irski UFC borac Conor McGregor će 26. augusta odmjeriti snage, u bokserskom ringu, s neporaženim američkim bokserom Floydom Mayweatherom, ali Lennox Lewis ne vidi svrhu njihove borbe.

"Pred ovaj događaj vlada veliko uzbuđenje i on se željno iščekuje, ali ja ovo ne vidim kao ozbiljnu borbu", izjavio je Lewis za Sportsweek, a u razgovoru s BBC Radiom 5 je poručio:

"Ne bih ovu borbu računao kao "borbu". Mayweather, u biti, boksuje s momkom koji je UFC borac, a ne bokser...Svi žele vidjeti šta će se desiti."

"Da li će McGregor udariti Floyda nogom kada shvati da mu ne može parirati u boksu, šta će uraditi?...Bokseri, iz prethodnih 49 Floydovih mečeva, nisu uspjeli shvatiti kako ga pobijediti, a sada će ga UFC borac pokušati pobijediti u boksu...Mislim da je to, u određenoj mjeri, farsa", izjavio je legendarni bokser, pa na kraju dodao:

"Mislim da ovo nije borba koju bih otišao da vidim, osim ako mi ne plate da je komentarišem."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi