L'Equipe: Bolt i Serena najbolji u 2015. godini

Nagrade u pravim rukama

L'Equipe: Bolt i Serena najbolji u 2015. godini

A. Beganović

Jedan od najboljih atletičara svih vremena Usain Bolt proglašen je za najboljeg sportistu godine u izboru francuskog L'Equipea, dok je sjajna američka teniserka Serena Williams proglašena za najbolju sportašicu.

Bolt je na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio tri zlatne medalje. i to na 100 metara, 200 metara i u štafeti 4x100 metara i sasvim zasluženo je od strane L'Equipea proglašen za najboljeg sportistu godine.

Iza Bolta ostao je fenomenalni srbijanski teniser Novak Đoković koji je u 2015. godini bio gotovo nepobjediv, a iza njih dvojice ostali su Lionel Messi, Paul Gasol, Luis Hamilton...

Za najbolju sportašicu godine proglašena je Serena Williams koja je u 2015. osvojila tri Grand Slam naslova, a iza nje su ostali Katie Ledecky, Pauline Ferrand-Prevot, Anna Fenninger...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.