Lindemanu etapa, Froome hvata zalet

Chavez i dalje vodi prvi

Lindemanu etapa, Froome hvata zalet

Holanđanin Bert-Jan Lindeman pobjednik je sedme etape ovogodišnje Vuelte. Lindeman je 191,1 km dugačku dioncu od Jodara do Alto de Capileire prošao za pet sati, deset minuta i 24 sekunde.

Drugo mjesto s devet sekundi zaostatka zauzeo je Bjelorus Ilija Košhevoj, dok je treći bio Talijan Fabio Aru s 29 sekundi zaostatka. Jedan od favorita utrke, pobjednik Tour de Francea Britanac Christopher Froome je na prvoj pravoj planinskoj etapi na ovogodišnjoj Vuelti, koja je završila 18,7 km dugačkim usponom na Alto de Capileira, završio na 17. mjestu s više od minute zaostatka.

U ukupnom poretku i dalje vodi Kolumbijac Esteban Chaves sa 10 sekundi prednosti pred Holanđaninom
Tomom Dumoulinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.