Liu neizvjestan za SP
Liu Xiang na rehabilitaciji

Zbog loše forme

Liu neizvjestan za SP

Iako je Liu Xiang prije odlaska na operaciju ahilove tetive naglašavao kako mu je osnovni cilj zlato na Svjetskom prvenstvu u Berlinu čini se kako od toga neće biti ništa.
Naime, njegov trener nedavno je kazao:

“Naš primarni cilj su Olimpijske igre u Londonu”. zaključio je Sun Haiping jer je očigledno kako Liu u Njemačkoj neće moći 110 metara sa preponama istrčati ispod 13.20 sekundi.

“Ukoliko se dogodi da Liu ne bude na nivou svojih ranijih trka kada je bio najbolji na planeti neće ni trčati na SP. Bilo bi užasno za njegovo samopouzdanje da bude eliminisan u kvalifikacijama.”
Liu se trenutno nalazi na rehabilitaciji nakon operacije ahilove tetive, a tamo mu pomaže i Yao Ming.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti