Liu se vraća oktobru
Liu će uskoro biti spreman za trke

Nakon uspješne operacije

Liu se vraća oktobru

Bivši olimpijski prvak na 110 metara sa preponama, Kinez Liu Xiang (25)  trebao bi se vratiti na atletske staze u oktobru na mitingu u Šangaju.

Naime, zbog ozljede Ahilove tetive desne noge Liu je prošle godine na Olimpijadi u Pekingu odustao već u prvom krugu kvalifikacija.

U decembru prošle godine je u Houstonu bio je na operaciji, a zahvat je obavili ista liječnička ekipa koje je operirala i košarkaša Houston Rocketsa Yao Minga.

Liu Xiang je bivši svjetski rekorder na 110 metara s preponama (12,88 sekundi), olimpijski prvak iz Atine 2004. godine, te svjetski prvak iz 2007. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti