Lochte se izvinio zbog događaja u Riju

Ostavio poruku preko Twittera

Lochte se izvinio zbog događaja u Riju

Američki plivač Ryan Lochte izvinio se zbog svega što se desilo u Riju. 

Podsjetimo da su se on i trojica njegovih kolega sukobili na benzinskoj pumpi sa obezbjeđenjem, te da su nakon toga policiji rekli da su opljačkani dok su se taksijem vozili prema olimpijskom selu.

"Veoma je traumatično biti tako kasno u stranoj zemlji sa prijateljima i uz jezičku barijeru. Također, kada upere pištolj u vas i traže novac kako bi vas oslobodili. Veoma sam ponosan jer sam predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama i ovo je bila situacija koja se mogla izbjeći. Prihvatam odgovornost za moju ulogu u ovom događaju i nadam se da ću izvući lekcije iz ovoga", između ostalog napisao je američki plivač na Twitteru.

Podsjetimo da se Olimpijski komitet SAD-a nešto ranije izvinio za ponašanje svojih sportista, a gradonačelnik Rija je prihvatio njihovo izvinjenje.

"Priznajem da mi je jedina emocija prema njima sažaljenje i prezir. Sramotno je što su tako slabe ličnosti, ali na Američkom olimpijskom komitetu je da to sredi" prokomentarisao je gradonačelnik Rija Eduardo Paes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi