Londonsko prokletstvo: 16 mrtvih sportista sa OI 2012.
FOTO: EPA

Francuska izubila troje sportista

Londonsko prokletstvo: 16 mrtvih sportista sa OI 2012.

A. Beganović

Iduće godine u Rio de Janieru će se održati Olimpijske igre, a nja istim zbog smrtnih slučajeva neće biti 16 sportista koji su branili boje svojih zemalja na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

Od avgusta 2012. godine, kada su održane Olimpijske igre u Londonu, pa do danas je život izgubilo čak 16 sportista sa Igara u Londonu.

Najviše sportista u pomenutom peridou izgubila je Francuska, njih troje, a po dvoje sportista iz Velike Britanije i Rusije su nas napustili., Po jedan sportista iz SAD-a, Australije, Tajlanda, Gvatemale, Mikronezije, Južne Afrike, Egipta, Kanade i Bjelorusije, koji su učestvovali na Igrama u Londonu nisu više među živima.

1/17 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.