Longzhu Gaming prvak LCK lige: U finalu pao SKT T1
Foto: Twitter.com/FOMOS

Korejska League of Legends liga

Longzhu Gaming prvak LCK lige: U finalu pao SKT T1

S. Bošković

Longzhu Gaming je ispisao historiju League of Legends eSporta nakon što su u finalu korejske LCK lige savladali aktuelnog prvaka svijeta SKT T1 sa rezultatom 3:1. 

Longzhu Gamingu je najveći uspjeh do sada bio ulazak u četvrtfinale play-offa, a proljetni dio sezone su završili na sedmom mjestu, te ostali bez play-offa. No, onda su ovog ljeta zaigrali sjajno i nošeni sjajni midlanerom Kwakom "BDD" Bo-seongom osvojili prvo mjesto u regionalnom dijelu sezone i direktno se plasirali u finale. 

Protivnik u finalu bio im je aktuelni prvak svijeta SKT T1, koji je prošao dalek put od osmine finale, a redom su izbacivali Green Air Jin Wings, Samsung Galaxy i KT Rolster. Ipak, u finalu su bili nemoćni. 

U prvoj partiji finala je top laner ekipe Longzhou Kim "Khan" Dong-ha bio nezaustavljiv na Jaxu, koji će kasnije biti banovan. On je potpuno uništio Parka "Unutara" Ui-Jina na Shenu i LG je nakon pola sata upisao prvu pobjedu u seriji. 

Khan je i u drugoj partiji nosio Longhzu, ovaj put na Jaycu, a SKT T1 je bio prisiljen da Untaru zamijeni s Heom "Huni" Seung - hoonom koji je na Gnaru smanjio prednost LG-a na 2:1 u seriji. 

I četvrti put u finalu će se top lane pokazati kao najbitniji faktor. Khan je uzeo Jaycea, Huni je uzeo Cho'Gatha, a LG se fokusirao na top lane i jednostavno top laner SKT T1 ekipe nije imao vremena da diše, te je već nakon devet minuta igre bio u velikom zaostatku. 

Za to vrijeme i bot lane ekipe LG-a je dominirao. Kim "Pray" Jong - in kao ADC, i Kang "Gorilla" Beom - hyeon na poziciji supporta su radili šta su željeli na drugoj strani mape i bilo je samo pitanje vremena kad će LG završiti partiju i postati novi prvak LCK lige. 

Oni su samim ulaskom u finale obezbijedili plasman na League of Legends Svjetsko prvenstvo, te će biti prvi nosioci iz LCK lige. Kao drugi nositelj će ići SKT T1, a KT Rolster i Samsung Galaxy će se međusobno, u baražu, boriti za treće mjesto koje vodi na Svjetsko prvenstvo. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti