Los Angeles će nakon dugo vremena imati NFL tim

Los Angeles će nakon dugo vremena imati NFL tim

Ono što se odavno govori da bi Los Angeles napokon mogao dobiti klub u NFL-u izgleda da postaje stvarnost. 

Vlasnik NFL momčadi St. Louis Ramsa Stan Kroenke kupio je zemljište u Inglewoodu, predgrađu Los Angelesa, i o tome je obavijestio komesara lige Rogera Goodella, što je vjerovatno prvi korak ka selidbi Ramsa iz St. Louisa u Los Angeles. 

"Stan je jedan od velikih ulagača širom zemlje i svijeta. Tačno je da je kupio zemljište u Los Angelesu i obavijestio nas je o tome, ali za sada nemamo saznanja da se radi o zemljištu za izgradnju stadiona", rekao je Goodell, ali američki mediji cinično pišu da Kroenke ne bi vodstvo lige obaviještavao da je kupio zemljište za izgradnju parkinga ili tržnog centra. 

Ramsi su upravo iz Los Angelesa 1995. godine preselili u St.Louis, ali nisu zadovoljni uslovima u ovom gradu. Čelni ljudi grada su prije četiri godine obećali da će uložiti 124 miliona dolara u rekonstrukciju Edward Jones Doma na kojem igraju Ramsi, ali se situacija ne odvija onako kako je obećano. 

Zbog toga je vlasnik kluba Stan Kroenke najavio da će premjestiti klub u neki drugi grad. Prema sadašnjem ugovoru Ramsi moraju ostati u St. Louisu do kraja 2014. godine, a onda će se ugovor produžavati po sistemu godina za godinu, a čim nađe novi grad za svoju franšizu Kroenke će preseliti svoj klub.

Los Anglese, jedan od sportskih i kulturnih centara Amerike, ima klubove u svim profesionalnim sportovima osim u NFL-u. LA je nekada imao čak dva kluba, ali su oba preselila u druge gradove. Upravo su Ramsi u LA-u igrali od 1946. do 1994. kada su preselili u St. Louis, a godinu dana kasnije su Raidersi otišli u Oakland. 

Prema pravilima lige, da bi neki klub promijenio grad u kojem igra svoje utakmice, dozvolu moraju dati najmanje 24 vlasnika od ukupno 32 kluba, koliko ih se takmiči u ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.