Los Angeles najozbiljni kandidat za Olimpijadu 2024

Predstavili olimpijske komplekse

Los Angeles najozbiljni kandidat za Olimpijadu 2024

Los Angeles je trenutno najozbiljniji kandidat za organizovanje ljetnih Olimpijskih igara 2024. godine.

Oni su na zvaničnoj stranici predstavili olimpijske komplekse na kojima bi se održava takmičenja, računajući i olimpijski bazen na kojem bi se održavale plivačke discipline.

L.A. Memorial Coliseum bio bi domaćin atletičarima za njihova takmičenja, ali također na njemu bi bilo održano i svečano otvorenje, ali i zatvaranje Olimpijskih igara.

Ovaj stadion će također biti dom NFL ekipe Los Angeles Rams, koji su se upravo preselili u ovaj grad i to iz St. Louisa.

Podsjetimo da je Los Angeles već bio domaćin Olimpijskih igara i to dva puta (1932. i 1984. godine), a da se ceremonija svečano otvorenja održava pravo na ovom stadionu oba puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi