Loš početak za bh. atletičare: Mešić i Alić bez finala

Evropsko prvenstvo u Zurichu

Loš početak za bh. atletičare: Mešić i Alić bez finala

A. Beganović

Bosanskohercegovački atletičari loše su otvorili Evropsko prvenstvo u Zurichu. Naime, naši bacači kugle Hamza Alić i Kemal Mešić su podbacili, te se nisu uspjeli plasirati u finale.

Hamza Alić i Kemal Mešić nisu imali svoj dan u Zurichu. U kvalifikacijama su oba bh. atletičara kuglu bacili ispod svih očekivanja, pa su ostali bez finala.

Alić je kvalifikacije okončao na 19. mjestu sa najboljim hicem 19.36, dok je Mešić bio još slabiji i imao je samo jedan uspješan pokušaj od 18.81.

U finale su se plasirali David Storl, Borja Vivas, Tomasz Majewski, Gaetan Bucki, Georgi Ivanov, Asmir Kolašinac, Valeriy Kokoyev, Jan Marcel, Carlos Tobalina, Marco Fortes, Stipe Žunić i Aleksandr Lesnoy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.